Dromen Durven Doen

Laila El Baroudi: Een kasteel in de korrewegwijk. Voor iedereen! 

Dromen met je ogen open
Ze hebben hun dromen laten vangen in de dromenmachine. Dromen voor zichzelf, familie of voor de wijk. Het mag en kan allemaal! De een droomt ervan profvoetballer te worden omdat je met het geld dat je daarmee verdient wel hele mooie en belangrijke dingen kunt doen voor andere mensen. De ander droomt van onsterfelijkheid. Alle dromen gaan over een betere toekomst voor iedereen. Betere huizen, meer natuur en meer leren op school.

Dromen op papier. 

Een kasteel in de Korrewegwijk, een gezamenlijke droom
Niet voor prinsen en prinsessen, maar voor iedereen. Ook voor mensen zonder huis. In dat kasteel komt een restaurant met goed en gezond eten. Een kapsalon komt er ook in, zodat iedereen er mooi uit kan zien. Gratis voor mensen die niet kunnen betalen. En speelplekken voor kleine kinderen, een gamecentrum en een bibliotheek. En om dat kasteel heen worden prachtige vlinderstruiken geplant want er wordt ook gedroomd van veel meer natuur in de wijk en, en, … en er is geen gemaar!

Bij dromen blijft het niet. Er wordt hard nagedacht hoe dit allemaal werkelijkheid kan worden. De kinderen hebben hun ideeën voorgelegd aan Lefier. En pas nog kwamen er ‘belangrijke meneren’ naar de wensen luisteren. Inmiddels is ook de Gemeente Groningen geïnteresseerd in de plannen van de kinderen voor wijkverbetering.

Iliavana droomt met open ogen groots en meeslepend over de praktische uitvoering van het plan, over de plaats, de afmetingen en de bouw van het kasteel. Ze ziet mogelijkheden en kansen voor de toekomst.

Dromen durven Doen is een gezamenlijk initiatief van Floreshuis, Het Pand, Gemeente Groningen onder begeleiding van Up2Us.
Jan: ‘In deze wijk leren kinderen dat er nooit iets kan, niks is mogelijk, geen kans. Nu gaan we die onmogelijkheden omdenken naar mogelijkheden. Daar zijn kinderen heel goed in!’

Dromen durven doen: als je iets wil moet je in beweging komen. Dan kun je je dromen waar maken. Deze kinderen kunnen trots zijn op wat ze nu al teweeg hebben gebracht.