Kindercircus in De Hoogte

In Speeltuin De Hoogte wordt vijf dagen druk geoefend voor de voorstelling in een echte circustent. Keihard werken. Vooral aan zelfvertrouwen.  Je ziet de concentratie en de trots als het kunstje lukt!

Vincent Huiting van speeltuinvereniging Selwerd:
‘De circuslessen zijn onderdeel van het zomerprogramma. 
Vorig jaar was de eerste Selwerd aan Zee. Dat is in samenwerking met Jantje Beton tot stand gekomen. Na dit enorme succes is er voor vier wijken tegelijk een compleet zomerprogramma samengesteld. Om beurten zijn de speeltuinen de hele zomervakantie open. Huttenbouwweek, circusles, springkussenweek en voor de tweede keer Selwerd aan Zee.
 
Het is wel moeilijk om speelambassadeurs/vrijwilligers te vinden. We zoeken studenten en jongeren. Tijdens de speeltuinweken is er een camping in de speeltuin voor deze ambassadeurs. Zo hebben zij ook een leuke vakantie!
Je ziet hier veel kinderen komen die niet ver weg op vakantie gaan. Na de weken hier zitten zij ook vol met vakantieverhalen. Mooi toch?!’

Jan Waanders vult aan: ‘Zulke projecten als ‘Selwerd aan Zee’ staan of vallen met de inzet van ‘professionele’ jonge vrijwilligers via Jantje Beton. Het vrijwilligersbestand uit de buurt is vergrijsd en niet in staat op eigen kracht zoiets neer te zetten.’